We zijn vandaag zo vrolijk!

Het mooie weer komt eraan.

We zijn weer positiever, regeren op hoofdlijnen en zien vele mogelijkheden.

Het gras is groen ….en nog groener is de toekomst met deze woonzorgvisie,

We laten ruimte voor …ruimte voor ruimte

We gaan blitsen door woningen te splitsen

De global goals, ze liggen hier voor open doel…

 

Stel je voor een mooie oude langgevelboerderij op een flink perceel.

Deze gaan we spitsen in diverse wooneenheden van verschillend formaat, verduurzamen, iedereen zijn eigen tuintje, een jong gezin naast een oudere alleenstaande dame en daarnaast een vrijgezelle man, dan een pasgetrouwd stel met een hondje en op de hoek een gezin met oudere kinderen die lekker op kunnen passen.

In een van de voormalige schuren worden aan de linker zijde zorgwoningen gerealiseerd voor mensen met een beperking en aan de rechterzijde voor onze ouderen waar ze als dagbesteding in de andere schuur samen koken, bakken en zelfs een eetcafétje hebben waar dagverse producten worden geserveerd uit eigen tuin..  In de serre in deze tuin kun je heerlijk zitten met ook nog een leuk winkeltje erbij.

Achter in het weiland waar je via een slingerpad naartoe loopt met links wat dieren en rechts een speelweide voor jong en oud staan tijdelijke Flexwoningen voor de actuele urgente woonruimte.

Dit is geen droom maar werkelijkheid

We kunnen meer woningen realiseren op natuur inclusieve wijze, betaalbare duurzame woningen ontwikkelen, ervoor elkaar zijn in deze soms eenzame samenleving voor ieder doelgroep en ook nog eens lekker in de mix.

Algemeen belang is trots op zichzelf dat we nu een stuk hebben waarmee het college en de ambtenaren snel, sneller, snelst tot resultaten kunnen komen en we eindelijk echt kunnen gaan bouwen.

We zijn vandaag zo vrolijk!

Marieke Dujardin

Namens Fractie Algemeen Belang